Základní škola

Zájezd do Itálie 16.6.-24.6.2023

Sláva, nazdar výletu, už jsme zpátky, už jsme tu. …

Máme za sebou krásný a náročný týden plný radostí, koupání, her, výletů i počátečních komplikací. Do italského letoviska Bibione jsme vyrazili zájezdovým autobusem. Cesta proběhla bez problémů, avšak ubytovávání byl oříšek. Cestovní kanceláří slíbené apartmány již byly obsazené a po dlouhých vyjednáváních se nám podařilo děti rozmístit do několika apartmánových domů. Od neděle jsme však měli program ve svých rukou a celý týden jsme si moc užili. Všichni dospělí účastníci s plným nasazením připravovali dětem program a starali se o jejich plná bříška, drobné bolístky stýskání a podobně. Chodili jsme se koupat na placenou i „divokou“ pláž, hráli hry, šifrovali, jedli zmrzlinu a sbírali síly při odpolední siestě. Navštívili jsme místní tržiště, kostel, maják i supermarket a obchod se suvenýry. V místní cestovní kanceláři jsme si objednali výlet do rybářské vesnice. Loď i vyprávění kapitána byl nezapomenutelný zážitek. Vzpomínat budeme i na romantické chvíle při soumraku a svítání, kvůli kterému stálo za to si přivstat.

Přes všechny nesnáze, obtíže a jiné komplikace hodnotíme celou akci jako vydařenou. V nemalé míře také proto, že se děti s radostí a ochotně účastnily všech aktivit a k okolí i k sobě navzájem se chovaly ohleduplně. Jsme rádi, že s námi mohla být sestra paní ředitelky Zuzka a manželé Opelkovi, kteří nám, učitelům, mnohokrát pomohli s dohledem nad dětmi. Ten po celou dobu zajišťovali Eva Macková, Pavlína Nováková, Martina Svatošová a Jan Pípal. V nelehkých podmínkách nám vařili Tomáš Bobek a Marie Marešová. Děkujeme.

Potěšením a pohlazením pro nás bylo vyjádření paní Zuzany Izquierdo Montes na jejím blogu. Pokud by někoho komentář zajímal, najde ho na uvedeném odkazu.

 

https://www.imontes.eu/2023/06/25/se-skolou-do-italie/

 

29. 6. 2023                                                                                                                Pavlína Nováková


 

  Zájezd do Itálie 16.6.-24.6.2023   Zájezd do Itálie 16.6.-24.6.2023